Semenyih Residence

Sorry, This feature isn't available right now.

Project Overview

Budget
Status
Completed
Duration
15 weeks
Completion Year
2017
Location
Semenyih, Selangor
Area
1,300 sqft
Bedrooms
4
Bathrooms
3


Request quote

Project info

In this modern era, when it comes to living space, house owners no longer require only luxury and fun, but a neat and tidy home. To achieve a balance between modern space and comfy life, the designer uses paints to stratify the internal space, while maintaining the modern simplicity and fully optimize the space. The living room and dining area adapts an open space concept to enhance the overall comfort of the space. Set in the vicinity of the glass window, this common space not only creates a spacious feeling, combining with the natural lighting and air circulation to perform a Scandinavian style. The designer uses geometric features to paint the TV feature wall with different hues of green paint, the display shelves of the dining area also use an emerald green wall as an extension to create a main visual attraction of that particular corner. Decorated with dark wood and black granite countertops, the kitchen space is completely isolated from the public area due to practical reasons, allowing the designer to create a wide range of high-functional designs to meet the dining needs. The project is also equipped with two bedrooms. These bedrooms are decorated with personalized wall colors and wooden furniture, in line with its overall theme. The master bedroom is painted in brown, similar to the concept of "sleeping in the woods". The decorations focus on nature as its center, with matching wooden wall next to the bathtub, portraying the real Scandinavian style.

Project Photos

More Projects by Yong Studio Sdn Bhd