Resident Facilities, Potpourri

Sorry, This feature isn't available right now.

Project Overview

Status
Completed
Completion Year
2018
Location
Ara Damansara, Selangor


Request quote

Project info

Description: To design a complete host of luxurious amenities complemented by landscaped decks, designed for recreational activities.
Our role: Lead designer, space planning, décor styling

We designed a gym in line with the increasing demand for attractive, boutique fitness facilities.

Treadmills enjoy a view overlooking the glistening 50 metre pool with the option to allow fresh air in. Extensive equipment such as battle ropes, medicine balls, a row of TRXs, a boxing bag and individual lockers are provided. Empowering quotes emblazon the walls ensuring that this is more than the average residential gym, but one that adds to fostering a healthy community that inspires and motivates.

For the private theatrette, we recreated the magical atmosphere that outdoor cinemas bring for this special space. An ambiance that emulates balmy evenings fills the air, stretched out on a lawn, enjoying movies with friends underneath a twinkling, starry sky.

The reading lounge continues this feel with a casual seating arrangement and lighting that seemingly hangs down from a tree branch. Our comfortable furniture selection comprises low sofas, beanbags and spring floral cushions.

The Sky Lifestyle Lounge is a suspended bridge connecting two residential tower blocks, overlooking the impressive podium deck and Olympic sized swimming pool.

We designed the lounge as an open space for all residents, it provides a variety of options that include games, reading corners, a stunning marble kitchen/ bar and a combination of sofas with modular seating to recline on. Nature's theme continues from other areas, (such as the Theatrette), most evidently in the usage of tree columns at either end of the space.

Although the whole space receives natural light throughout, additional warm lighting contributes to an atmosphere that promotes relaxation and community.

Spaces

Project Photos

More Projects by Palladio Interiors