The Edge

Sorry, This feature isn't available right now.

Project Overview

Status
Completed
Duration
8 weeks
Completion Year
2018
Location
Bandar Utama, Selangor
Area
2,200 sqft
Bedrooms
3
Bathrooms
4


57-1, Petaling Utama Avenue, Jalan PJS 1/50, Postal Code: 46150
Petaling Jaya
Selangor
Request quote

Project info

Instead of being deterred by the odd angular shape of the space, it served as a perfect canvas for us to apply dynamic forms which plays well into our hands of making the occupants feel right at home. The TV wall has been carefully divided to even out the space between the short Foyer and the Living Area. To downplay the size of the TV cabinet, subtle stone-like tiles in large sizes are applied to the wall with a minimalistic upright cabinet with drawers sitting on the floor. An interesting approach is applied at the kitchen, whereby we decided to expose and link both the kitchen through a backsplash opening, letting natural light through - giving it a mirror image on the sink and tap. The sculptured-like island was specifically designed to be inclusive and conversational. The mass of the top is given a floating illusion supported by a thin black steel rod. The general approach of the design carries through into the Master Bedroom, which is made to feel like a retreat section of the home. Grey tones layered onto natural solid timber flooring sets the mood to adjourn to bed.

Styles

More Projects by Nu Infinity